Gyakran ismételt kérdések és válaszok, amiket érdemes tudnod

 

“A bérleti díjat hogyan tudom fizetni, készpénzen kívül van más lehetőség?”

A kaució és a bérleti díj összegét vagy készpénzben (HUF vagy EUR) tudod kiegyenlíteni, vagy banki azonnali (AFR!) átutalással. Ez utóbbi esetben arra kell készülnöd, hogy a motor átvételekor rendelkezz olyan mobil eszközzel és mobil internettel, amivel a szerződés megírásakor rögtön át tudod utalni a díjat és az azonnali utalás segítségével az néhány másodpercen belül célba is ér.

A szolgáltatás díja euro-ban (EUR) is fizethető, ez esetben az átvétel napján érvényes CIB Bank valuta vételi árfolyamon történik az átváltás. Ilyen esetben jelezd előre ezt a foglaláskor.

Bankkártyás fizetés nem megoldott.


“Mi történik, ha előfoglalok egy motort, de a bérlés napján rossz idő van, esik az eső. Ilyenkor visszamondhatom a bérlést?”

Igen, foglalj bátran időpontot, rossz időjárás esetén vissza tudod mondani az előfoglalást, akár az átvétel reggelén is – csak mihamarabb jelezd ezt telefonon.


“Defekt esetén hogyan tudom megoldani a problémát?”

A motorhoz tartozó defekt javító készlettel meg tudod javítani segítség nélkül is a keletkezett kisebb gumi sérülést a helyszínen, így tovább tudod élvezni a motorozást és vissza tudod hozni a motort. Nagyobb probléma esetén mentést tudsz igénybe venni.


“A mobiltelefonom használatához motorozás közben milyen segítségem lehet?”

A telefont menet közben a bérelhető tanktáskában tudod elhelyezni átlátszó zsebben, így láthatod a kijelzőt menet közben is, illetve a kormányon felszerelt USB csatlakozó aljzaton tudod tölteni. (USB töltő kábelt neked kell hoznod a készülékhez)


“Ha elkap az eső a motorozás közben vagy a visszaúton, és a bérlés végén a visszaadáskor nem tiszta a motor, mi történik?”

Nincs nagy gond, ilyen esetben a tisztítás díját külön kell megfizetni a bérleti díjon felül.


“Tervezhetek a környező országokban külföldi túrát a motorral a bérlés során?”

Igen, egyeztetés alapján van lehetőség külföldi motorhasználatra. Foglaláskor jelezd ezt az igényt.


“Megoldható, hogy a motort ne reggel, hanem esti órákban vegyem át, és onnan induljon a 24 órás bérleti időszak?”

Abban az esetben megoldható az esti átvétel, ha az nem akadályozza az azt megelőző vagy azt követő napok bérlését. Erről telefonon érdeklődj a foglalás előtt.


“Ha a motorbérlés során igénybe venném a sport kamerát is, a felvételeket hogyan kaphatom meg?”

Legegyszerűbb, ha sport kamera használatához hozol magaddal egy saját mikro SD kártyát, amit a kamerába téve közvetlenül rá rögzíted a felvételeket, így a videókat a saját kártyáddal együtt tudod elvinni. Javasolt nagy tárhelyű kártya használata, 8GB vagy nagyobb tárolóképességgel.

Ha nincs saját SD kártyád, ez esetben használhatod a kamerában lévő kártyát. Erről lemásolhatod Te magadnak a videókat még a motor visszaadása előtt és üresen adod azt vissza, vagy a felvételek a motor visszaadásakor pendrive-ra történő átmásolása egyszeri 1.000 Ft díjjal megoldható (a kamera díján felül).


“A 10 napos bérlet hogyan használható fel?”

A 10 napos bérlet az adott éves szezonban használható fel tavasztól őszig, bármikor, bármilyen bontásban. Egy-egy napokban is fel lehet használni, de akár 2-3 napos túrákat is tervezhetsz a felhasználásával, amíg tart. A bérlet személyre szóló, így egy bérletet csak a megvásárló személy használhat fel, azt nem adhatja át másnak. A munkaszüneti napokra vonatkozó felár bérlet esetén is külön megfizetendő az érintett napokra (pl. szombat, vasárnap, ünnep).


“Bérelnék, de nem tudom merre motorozzak, milyen útvonalat lehet/érdemes bejárni a motorral?”

Motor bérlése esetén kérd a MOTOR-ON túra útvonal javaslatot, külön díj nélkül. Ezek útvonalak, amiket érdemes motorral bejárni, megnézni. Útvonalak, látványosságok, pihenők… Egyes helyeken még külön motoros kedvezményt is kaphatsz. 🙂


“Csomaggal érkezem a motort bérelni, amire nem lesz szükségem a motorozáskor, ott tudom hagyni megőrzésre?”

Igen, motorozáshoz fölösleges csomagod megőrzése megoldható a bérlés időtartama alatt, de értékmegőrzés nem biztosított.


“Hol találok választ a bérléssel kapcsolatos szerződéses kérdéseimre?”

Bérlés előtt figyelmesen olvasd végig az Általános Szerződéses Feltételeket (ÁSZF), abban minden körülményre választ találhatsz. A bérléskor megkötendő bérleti szerződés az ÁSZF egy kivonata lesz.


“Ha én csak napközben szeretnék motorozni, nem tölteném ki a 24 órát, visszaadhatom a motort korábban, másnap reggeli időpont helyett mondjuk az átvétel estéjén?”

Megoldható, esetileg egyeztetve esti órákban is vissza tudod hozni a motort, de ez esetben is teljes napi bérleti díjat kell megfizetni. Ennek előnye számodra, hogy a motor éjszakai tárolása nem a Te feladatod lesz. Erről a foglaláskor egyeztess, jelezd!


“Hol találok információt az adataim kezelésére vonatkozóan?”